Uitbreiding Monument (1887)

De verbouwing en de uitbreiding van een woning uit jaar 1887. Centraal in het ontwerp stond de voorkeur van de opdrachtgevers voor landelijk ‘’cozy’’ karakter van exterieur en interieur, wel in balans met modern wooncomfort en materialen.  Er werd gekozen voor de gestucte afwerking in combinatie met de baksteen, om de eenheid met het monument te versterken. De aanbouw van 6m x 7,5m is ontworpen als bouwmassa tegen de gehele lengte van de achtergevel van dit Gemeentelijk monument. Een deel daarvan loopt schuin naar achter als een verlenging van de hellende daklijn van het bestaande gebouw. De ´ontmoeting´ van oud en nieuw zichtbaar te maken en subtiel in elkaar over te laten lopen, wordt er glazen lichtstraat in het schuine dak en aan de zijgevel geïntegreerd. Op deze manier komt de hoek (einde) van het oude pand beter tot zijn recht. Het ontwerp, is goedgekeurd door de Welstandscommissie en de Erfgoedcommissie van de lokale Gemeente, is uitgewerkt en de bouwwerkzaamheden gaan beginnen!